5944 0565
info@fokdalspringvand.dk

Søspringvand

Et søspringvand kan være med til at gøre opmærksom på søen, men springvandet i sig selv kan også være en stor oplevelse.

Vandstrålens kraft og størrelse skal sammen med søen og dens omgivelser skabe en helhed. En enkelt stråle kan være lige op i luften, som en vifte eller fx en tragt. Den kan springe lige op i luften eller pege skråt. Der kan også være flere vandstråler.

Springvandets højde

I princippet kan springvandet være så højt som man ønsker. Er der ført 380 V el frem, kan alt lade sig gøre. Er der derimod kun ført 230 V el hen til søen, kan højden maksimalt blive 2 – 2, 5 meter.

Hensynet til vind

En høj stråle i en lille sø, vil let blæse ind over land i blæsevejr. Derfor er det en god ide at sætte en vindvagt op, så springvandet skruer ned for strålehøjden i takt med at vinden øges. Er søen stor i forhold til strålehøjden, betyder det ikke lige så meget.

Montering

Rent teknisk består et søspringvand enten af et flydende springvand, eller også er springvandet fastmonteret på en pæl. Hvilken løsning man skal vælge, afhænger af søens vandstand. Er vandstanden fast eller varierer den meget hen igennem året? Et flydespringvand flyder altid oven på og kan tage vandstands variationer. Et fast monteret springvand kan blive oversvømmet eller ser meget nøgent ud, alt efter vandstanden.


Få mere at vide

Ring 5944 0565 og hør om mulighederne, eller skriv en mail til os: info@fokdalspringvand.dk


web-søsringvand11