5944 0565
info@fokdalspringvand.dk

Bæredygtig vandkunst

Et springvand kan være bæredygtigt på flere måder. Energirigtige springvand kører kun, når de bliver påvirket af omgivelserne, fx af sol, blæst eller interaktion med tilskuere. Springvandet kan også bidrage til lokal afledning af regnvand (LAR), hvor springvandet kun kører når der er vand nok, fx efter et kraftigt regnskyl.


Miljøfordele

  • Sol- og vindenergi.
  • Menneskeskabt energi.
  • Kan forsinke regnvandet.
  • Energirigtige pumper og teknik.
  • Ingen kemikalier.


Energikilder

Det bæredygtige springvand springer ved hjælp af blæst eller sol og bruger helst regnvand.

Springvandet kan også gøres bevægelsesafhængigt, så det kun springer når der er tilskuere. Menneskeskabt energi kunne fx være leg eller ved at cykle på dynamocykler. Et interaktivt og omgivelsesstyret springvand opfordrer til leg og måske endda motion, hvis man rører sig i legen med vandet.

Pumper og sensorer er valgt så energibesparende som muligt, så en stor mængde energi fra blæst eller sol ikke er nødvendig. Blæser det for meget skruer vindmåleren ned for springvandet, og unødig vandspild udenom springvandet undgås.

Hvorfor bæredygtighed

At være bæredygtig, ressourcebevidst og grøn er vejen frem – også for springvand. Det betyder nye spændende måder at kombinere vanddesign, teknik og interaktion. Med god samvittighed kan vi fortsat pryde vores byer, parker og pladser med kreativ vanddesign.

At forskønne bybilledet skal ikke være på bekostning af miljøet og klimaet. Vi skal hverken bruge drikkevand eller have et uhæmmet energiforbrug. Derfor satser vi på at bruge regnvand og så vidt muligt vedvarende energi. Vi vil også gerne bidrage til at afhjælpe udfordringer, vi ser i det danske klima i dag såsom voldsomme regnmængder.

Lokal afledning af Regnvand (LAR)

I Danmark har vi meget vand – nogle gange for meget vand. Løsninger til Lokal Afledning af Regnvand (LAR), er vigtigere end nogensinde før, for at undgå oversvømmelser i beboelsesområder.

LAR løsningen kan være sovende springvand, der vågner når der kommer et regnskyl. Installationen arbejder i den tid der er vand nok, og står stille til næste regnskyl. Det kan skabe nye temporære oplevelser i byrummet, som kan vise andre sider af ellers tomme pladser.

Vi arbejder for at gøre LAR løsninger smukke og sjove, og finde på innovative forsinkelser eller afledninger af regnvandet, så vores kloakker ikke overbelastes.

 

Bæredygtighed-vejrehane

 

Bæredygtig1