5944 0565
info@fokdalspringvand.dk

Rådgivning1
Statens Museum for Kunst

Rådgivning og projektering

At bygge springvand kræver viden og erfaring om vand. Vi ved hvordan vand opfører sig, også over lang tid, og hvad der kan gå galt. I et professionelt samspil med vores bygherre udvikler vi løsningerne. Det betyder blandt andet, at vi indarbejder de erfaringer, som vi har høstet gennem mange år. For eksempel materialevalg, teknisk design af vanddyser, og hvordan man bedst muligt sikrer et springvand mod hærværk i det offentlige rum.

Hensynet til sikkerheden er en vigtig del af at bygge en offentlig tilgængelig udsmykning. At give kompetent rådgivning betyder blandt andet at rådgive om, hvordan beskueren undgår at komme til skade på glatte flader, omkring skulpturen eller ved berøring af vandet.

Kunsten at planlægge vand

Planlægning er vigtig, og vi deltager gerne tidligt i udviklingsfasen for at diskutere forskellige løsningsmuligheder. På vores vandlaboratorium udfører vi opstillinger, og bygger modeller, der kan anskueliggøre valgmulighederne.

Vi bygger gerne springvand i totalentreprise, fra rådgivning til projekttegninger over jordanlæg, belægninger, skulpturer og etablering af springvandet, –  og passer det efterfølgende, hvis det ønskes.

Når behovet udelukkende er at bygge det vandtekniske anlæg, indgår vi  gerne som underentreprenør hos andre entreprenører.

Et springvand spiller mange gange naturligt sammen med en skulptur eller andre faste elementer. Vi synes at det er spændende at udvikle og samarbejde med andre kunstnere om fælles projekter.

Design og opfindsomhed

Vi udvikler vanddesign, så det er smukt og unikt. Vi elsker vand, for det kan overraske, give ro og det kan give lyst til leg og medvirken.

Vi ved hvordan man skaber de forskellige effekter, og vi udvikler hele tiden nye og spændende oplevelser. Ofte med inspiration fra udlandet. Moderne springvand indeholder mere end vand. Vi knytter gerne lyd, lys og show samme med vandet. Vi har ekspertise inden for fiberlys, LED, laserlys, vandtåge, lyd mv.

Springvand i byens rum kan have mange udtryk, som endda kan skifte igennem døgnet, med vejret og årstiden. Dermed bliver et springvand en levende skulptur i byrummet, som beskueren kan få et nysgerrigt og interesseret forhold til, og dermed kan man som bygherre være med til at styre, hvor publikumsstrømme skal bevæge sig hen.

Moderne interaktive springvand kan altså gøre et område til en spændende oplevelse.


Referencer
Se alle referencer

Vandlaboratorium
Eksempler fra vandlaboratoriet

Water Academy
Bliv klogere på vand 


Kontakt os
Ring på 59440565 og hør hvad vi kan tilbyde i et samarbejde.


Rådgivning2-tegning

Tegning over rør i terræn – Statens Museum for Kunst

 

web-rådgivning-vandlab
Tilretning af vandtåger – vandlaboratoriet